Vår historia

Design och hållbar produktion

När den första Troll-fabriken öppnade i Smiltene, Lettland, år 1994, producerade dess 20 anställda 200 spjälsängar per månad för den svenska marknaden. Idag är det en helt annan historia. Tack vare designen och kvaliteten på Troll Nurserys produkter, effektivare hantering och ny teknologi har Troll nu 300 anställda i två fabriker som producerar 15 000 enheter varje månad. Troll Nurserys produkter finns tillgängliga i hela Europa, USA, Australien, Kina och har just börjat i Japan. När du först ser en Troll-produkt kommer du att märka att den är utformad för att uppfylla dina högsta förväntningar. Vi försöker aldrig spara pengar genom att använda för tunna eller lätta bräder och paneler eftersom vi på Troll tror att en stark spjälsäng är en säker spjälsäng. Du kommer också att märka de vackra björkträslagen som våra produkter huvudsakligen är tillverkade av. Trä är en fröjd att arbeta med och avslutas vackert. Skogarna i Lettland täcker 45% av landet. Åtgärder vi har vidtagit inkluderar användning av vattenbaserade färger, samt endast användning av giftfria färger och lim på våra möbler. Vi har också utvecklat våra egna återvinningssystem som har resulterat i miljövänligare målerilinjer.

Vart enda steg på vägen, från det ögonblick en stock kommer in i våra fabriker i Lettland tills den färdiga möbeln är inkartad och packad för leverans, ser vi till att varje produkt uppfyller våra egna och våra kunders höga förväntningar på kvalitet och design.

Vi använder vårt träavfall istället för elektricitet för att effektivt värma våra trätorkar och verkstäder. Det återstående avfallet används för att tillverka träbriketter, som är ett effektivt och miljövänligt alternativ till fossila bränslen. Vi letar kontinuerligt efter nya sätt att minska vår miljöpåverkan och förblir dedikerade att sätta standarden för barnmöbelindustrin i framtiden. På Troll strävar vi efter att bygga långsiktiga och ömsesidigt fördelaktiga relationer med våra kunder. Vi strävar efter att tillgodose dina specifika krav, så tveka inte att låta oss veta om du har några speciella önskemål. Troll-produkter är utformade för att uppfylla antingen europeiska, australiska eller amerikanska säkerhetsstandarder. Våra produkter testas regelbundet och certifieras av olika ackrediterade europeiska testinstitut. Troll Nursery är stolt över att kunna erbjuda dig en av de säkraste produkterna som finns tillgängliga. På Troll Nursery är vi engagerade i att vara miljömässigt ansvariga.